Hjem / Aktiver GPS Tracker

Kom godt i gang med COBBLESTONE GPS-tracker

I denne post kan du læse, hvordan du får det bedste ud af din nye COBBLESTONE GPS-tracker.

Her vil vi bl.a. gennemgå:

  1. Hvordan du aktiverer din enhed og hvad du skal være særligt opmærksom på
  2. Hvordan du monterer din enhed bedst muligt
  3. Hvordan du sporer din enhed
  4. Vigtig information om din COBBLESTONE GPS-tracker

 

1. Sådan aktiverer du COBBLESTONE GPS-tracker

Når du modtager din enhed vil du finde følgende i din pakke:

  1. En manual, der beskriver, hvordan du aktiverer COBBLESTONE
  2. Et stykke dobbeltklæbende tape til montage af din enhed
  3. Et advarselsklistermærke, der signalerer, at der benyttes GPS-sporing

For at aktivere din COBBLESTONE skal den først registreres. Dette gøres ved at følge nedenstående vejledning:

TIP 1: Vi anbefaler at du vælger “Live Tracking”  under opsætningen – det vil give dig den bedste oplevelse med din COBBLESTONE. Når du har bekræftet at enheden fungerer, bør du skifte profil igen.

I æsken til din enhed finder du din manual. Følg trinene 1 – 5 for at komme godt i gang.

I din app vil du, efter du har registreret enheden (trin 1-4), se en cirkel med et tegn i menuen i bunden af app’en. Dette tegn vil være første tegn i det navn, du har givet enheden. Har du f.eks. kaldt enheden “Cykel” vil der stå et “C” i cirklen, og har du kaldt enheden “Bil” vil der stå et “B” i cirklen osv.

BEMÆRK: Enheden skal kun registreres een gang – når trin 1-4 er gennemgået skal de ikke gennemgås igen.

Når enheden skal rystes (trin 5), er det essentielt, at enheden rystes hurtigt.

TIP 2: COBBLESTONE aktiverest nemmest ved at holde enheden på samme vis, som man ville holde en sandwich eller en hamburger: med tommelfingeren i “bunden” og 3-4 fingre på toppen. Herefter skal enheden rystes op og ned.

TIP 3: Når enheden er rystet bør du lægge den udenfor – her er der bedst GPS-signal, og du vil få den mest præcise position.

BEMÆRK: Enheden giver ikke noget feedback, selvom den er rystet tilstrækkeligt – hold øje med app’en efter du har rystet enheden. Aktivering kan tage op til 3 minutter.

Du ved, at enheden er korrekt aktiveret, når du kan se to identiske cirkler: en i menuen i bunden af skærmen og en på kortet. Se billedet nedenfor.

Registreret – men ikke aktiveret endnu. Registreret og aktiveret korrekt.

Hvis enheden ikke fremkommer på kortet inden for 3 minutter gentages “rysteprocessen”.

BEMÆRK: Den første position kan nogle gange være temmelig upræcis – dette skyldes, at enheden ikke når at få GPS-forbindelse, og det vil som regel blive bedre allerede ved 2. fix. Dette er også en af årsagerne til, at vi anbefaler “Live Tracking” til at starte med, så man hurtigst muligt kan komme i gang med sin enhed.

VIGTIGT: Det er vigtigt, at du er helt sikker på, at enheden er aktiveret korrekt, før du forsætter med at montere enheden med den medfølgende tape. Tapen er ultrastærk og permanent, og det vil ikke være muligt at aktivere enheden efterfølgende.

 

2. Sådan monterer du COBBLESTONE GPS-tracker

Når du er helt sikker på, at din enhed er aktiveret korrekt – og ikke før – kan du montere din enhed.

Se ovenstående billeder eller læs “1. Sådan aktiverer du COBBLESTONE GPS-tracker“, hvis du er i tvivl om, hvorvidt enheden er aktiveret korrekt.

Enheden bør så vidt muligt pege med logoet mod himlen uden synlige hindringer for det bedst mulige resultat.

TIP 4: Enheden vil oftest fungere uanset hvilken retning den peger – prøv dig frem før du fastmonterer enheden for at sikre, at enheden kan få GPS-fix fra det ønskede montagested.

Den medfølgende klæber er ultrastærk og permanent og hæfter på metal, plastik, træ mm. Rengør den ønskede overflade for montage med rensebenzin eller lignende og tør efter med en tør klud. Fjern den hvide eller røde liner fra tapen og placer tapen på enheden. Fjern den anden liner og placer enheden på den pågældende overflade.

VIGTIGT: Placer ikke enheden direkte bagved metal eller i et metalrør eller lignende – GPS-signalet vil ikke trænge igennem, og det vil være vanskeligt hvis ikke umuligt at få et GPS-fix.

 

3. Sådan sporer du din enhed

Hvis din enhed skulle bortkomme, anbefaler vi, at du skifter til “Live Tracking”. Du skifter profil ved at klikke på “Settings” og tandhjulsikonet. Under “Profile” vælger du “Live Tracking”.

VIGTIGT: Vær opmærksom på, at enheden er autonom. Det betyder, at enheden fungerer uafhængigt af app’en eller webinterfacet (og serveren) – COBBLESTONE vil ganske enkelt følge de anvisninger den har fået, til den får nye anvisninger. Det betyder, at man må vente på, at enheden “ser” de nye indstillinger. Der kan altså gå noget tid, før enheden skifter til Live Tracking.

Vælg Settings og find Profile – for nogle vil det stå i bunden (stiplet) Vælg Live Tracking og gem ændringen ved at trykke på Save

Når enheden skifter til Live Tracking vil den opdatere dens position ca. hvert 15. minut.

TIP 5: Når enheden benytter Live Tracking vil den modtage mere og mere data fra GPS-satelitterne – den vil derfor blive mere og mere præcis, og en enhed som kun modvilligt sender GPS-signal en gang imellem (dvs. en enhed, som skifter mellem GSM-positioner og GPS-positioner), vil som regel begynde at sende GPS-positioner hver gang, når den skifter til Live Tracking.

 

4. Vigtig information om din tracker

  • GPS-teknologi er udviklet til udendørs brug. Benyttes den indendøre kan det give svingenede resultater.
  • Enheden er ultralydssvejset og den bør være vand- og støvtæt.
  • En GPS-tracker kan kun tilknyttes een bruger – skal flere benytte enheden skal man derfor benytte den samme e-mail, når man logger ind.
  • Den forventede levetid er 4 år ved 1 track per dag, men performance kan variere som følge af temperatur- og sendeforhold.
  • Enheden er ikke velegnet til live tracking over længere perioder. Typisk kan enheden sende omkring 3 uger ved Live Tracking.
  • Enheden er ikke velegnet til sporing af personer jf. ovenstående.
  • Man kan ikke lade enhedens batterier op, og batterierne kan heller ikke skiftes.
  • Enheden bruger det mest af sin tid “offline”. Der kan derfor gå tid, før en ny profil træder i kraft.
  • Enheden indeholder intet ur, og tiderne (24 timer, 15 minutter mm.) er omtrentlige og kan svinge som følge af temperatur- og sendeforhold.
  • Enheden virker i EU samt Norge og Schweiz. Enheden benytter GSM-kommunikation til dataoverførsel. GSM-netværket er det “originale” datanetværk (internet), og dækker så godt som alle steder – der kan dog stadig være områder, hvor der ikke er mobildækning, og med tiden kan det ligeledes ske, at teleselskaber beslutter at lukke det pågældende netværk ned, for at tilbyde noget andet.

Har du spørgsmål, kommentarer eller udfordringer med din COBBLESTONE GPS-tracker, er du velkommen til at ringe til vores hotline på 33 60 20 10.