Hjem / FAQ

Vi modtager mange gode spørgsmål om COBBLESTONE GPS-tracker: hvad er det og hvordan virker den? Nedenfor har vi besvaret de spørgsmålet vi oftest bliver stillet.

Hvis du ikke finder et svar på dit spørgsmål er du meget velkommen til at kontakt os på kontaktformularen nederst på siden.

 

Q: Hvad er den bedste (og værste) måde at installere COBBLESTONE GPS-tracker?

A: De bedste betingelser for en COBBLESTONE GPS-tracker (og enhver anden GPS-tracker) er:

  1. Udendørs,
  2. pegende mod himlen,
  3. uden forhindringer i nærheden.

Vi forstår udemærket, at alle disse betingelser kan være svære at imødekomme – men mindre kan som regel også gøre det. COBBLESTONE GPS-tracker kan både modtage og sende positioner fra alle vinkler og selv med forhindringer i nærheden.

Det værste sted at installere sin GPS-tracker er indendørs, gemt i en metalbeholder eller direkte bag en metalplade. Det er umuligt at modtage en GPS-position i en metalbeholder!

I et hvert tilfælde er det værd at bemærke, at selvom COBBLESTONE oftest vil fungere indendørs, så er GPS-teknologien udviklet til udendørs brug.

 

Q: Jeg prøver at installere min COBBLESTONE, men den ser ikke ud til at aktivere?

A: Når du har indtastet den nødvendige information om din tracker (ID, navn og profil), er det tid til at ryste enheden. Hold enheden “som en sandwich” (med en tommelfinger under bunden og 3 fingre på toppen).

For at bevare energi på batteriet kommer enheden med en høj “accelerationstærskel”. Det betyder at den skal rystes kraftigt for overhovedet at registrere, at nogen forsøger at vække den fra dens dybe, dybe søvn.

Dette gøres for at undgå, at enheden åbner ved en fejl under produktion, transport eller opbevaring, og derved bevares energien i batteriet.

 

Q: Hvordan er COBBLESTONE anderledes end Tile eller TrackR Bravo eller tilsvarende løsninger?

A: De ovennævnte løsninger, Tile og TrackR, er begge basserede på bluetooth uden egentlig at indeholde GPS, og de kan kun kommunikere inden for ca. 40 meters afstand. Med andre ord: hvis du bruger en bluetooth-baseret løsning skal du typisk være inden for 40 meter for at finde den. Du vil ikke kunne sidde hjemme i stuen og modtage en position fra din enhed. En bluetooth-tracker holder desuden ca. batteri i op til 1 år.

Med COBBLESTONE GPS-tracker kan du sidde hjemme i stuen og modtage positioner fra din enhed, selvom den er et helt andet sted. COBBLESTONE bruger GSM og GPS: GSM betyder dybest set, at enheden benytter en mobilforbindelse (ligesom din telefon), og GPS betyder, at enheden modtager data om sin position fra satellitter i rummet. Tænk på COBBLESTONEsom en mobiltelefon uden knapper, skærm, mikrofon eller højtalere. Sidst men ikke mindst holder COBBLESTONE typisk batteri i op til 4 år.

  COBBLESTONE Bluetooth-tracker
GSM (få en position hjemme i stuen?) Ja Nej
Har den GPS? Ja Nej
Typisk batterilevetid 4 år 1 år

Q: Er det muligt at genoplade enheden når den er “død”?

A: Nej. En af årsagerne til at COBBLESTONE kan holde batteri i op til 10 år skyldes bl.a. især at batterierne ikke er genopladelige.

 

Q: Kan jeg skifte batterierne når enheden er “død”?

A: Nej. COBBLESTONE svejset sammen med ultralyd for at sikre at enheden er vandtæt. Du bør ikke prøve at åbne enheden, og du bør ikke prøve at skifte batterierne.

 

Q: Hvorfor er der intet abonnement – og hvordan?

A: “Øjeblik, I har lige sagt at COBBLESTONE dybest set er en mobiltelefon – hvorfor kræver den ikke abonnement?”.

Hvis vi starter med at kigge på, hvorfor der ikke er abonnement, er svaret simpelt: Ingen bryder sig om abonnementer (undtagen investorer, de elsker dem). Ville du betale for at have internet i dine sko? Eller din brødrister? Næppe. “Internet of things” har været længe undervejs, og så længe virksomheder insisterer på at opkræve månedlige gebyrer, tror vi, at der stadig er lang vej endnu.

Til spørgsmålet om hvordan vi kan gøre det: det er vores secret sauce, som du kan nyde fordelen af.

 

Q: Kan jeg bare trykke på en knap, hvis jeg vil spore min enhed nu?

A: Ja — og nej.

Forestil dig at du vil ringe til din bedste ven – hvis hendes telefon er slukket, kan hun ikke svare.

Du kan tænde for live tracking direkte fra vores app, men det vil først blive sat i kraft, når COBBLESTONE ringer op til serveren. Batterilevetid er så essentielt, at trackeren er i sleep mellem indsendelse af positioner, og det er kun, når enheden ikke er i sleep, at den kan skifte sine indstillinger til live tracking.

Så ja, du kan bede trackeren om at sende live, men det er ikke sikkert, at den gør det med det samme. Det afhænger nemlig af hvilken profil du tidligere har givet den.

Til gengæld vil enheden, når du har fået skiftet til live tracking, blive ved med at sende positioner, indtil du slår live tracking fra igen – hvilket du bør, så snart du har fundet din enhed for at undgå at dræne batteriet..

 

Q: Garanterer I 4 års batterilevetid?

A: Nej, det kan vi desværre ikke.

Batterilevetiden afhænger fuldkommen af, hvordan og hvor du bruger din enhed såvel som eksterne faktorer som vejr og temperaturforhold. 4 års batterilevetid er den forventede levetid for en tracker under worst case forhold ved brug af “1 track / dag”-profilen.

Beregningen for levetiden kigger på parametre som “hvor lang tid tager det at få en GPS position” og “hvor længe tager det at sende positionen” og “hvor meget strøm vil enheden maksimalt trække fra batteriet” og flere faktorer. 4 år er beregnet af vores danske batterileverandør (faktisk er der ikke tale om præcis 4 år, men nærmere 4,2), men det er ingen garanti for, at din enhed vil holde i 4 år.

Hvordan du bruger enheden, vil nemlig også påvirke batterilevetiden. Hvis din enhed kun er indendørs skal GPS’en kæmpe langt hårdere for at få en position en beregnet i worst case. Hvis du bruger “Bevægelse”-profilen afhænger levetiden af, hvor ofte du bevæger din enhed – hvis du flytter den en gang om ugen, holder den længere, end hvis du flytter den to gange om dagen. Hvis du bruger live tracking drænes batteriet langt hurtigere end ved 1 track / dag (96 gange hurtigere!).

I en tvist omkring batterilevetiden vil vi (med brugerens samtykke) kunne se på transmissionshistorikken for at vurdere om der har været fejl på batteriet, eller om brugshistorikken indikerer at enheden simpelthen har drænet sit batteri på en naturlig måde.

 

Q: Live tracking ser ikke ud til at tænde, når jeg “trykker på knappen” i app’en?

A: Det vil tage noget tid for at live tracking træde i kraft, afhængigt af hvilken profil du brugte, før du tændte for live tracking. Hvis du bruger “1 track / uge” kan det tage op til 1 uge før din enhed kan skifte til live tracking. Hvis du bruger “1 track / dag” kan det tage op til 24 timer og hvis du bruger “Bevægelse”-profilen vil enheden skifte til live tracking 1 time efter den seneste/nuværende bevægelse (når enheden har ligget stille i 1 time).

 

Q: Kan jeg dele min tracker med andre bruger, f.eks. min kone?

A: Du kan sagtens dele trackeren, men trackeren kun registreres ved 1 bruger. Hvis I ønsker at dele trackeren skal I altså også dele bruger – og det kan I sagtens.

 

Q: Er det muligt at overføre en tracker fra en bruger til en anden, hvis jeg f.eks. sælger trackeren eller noget-med-en-tracker-på?

A: Nej. I øjeblikket er det ikke muligt, og det er heller ikke på tegnebrættet.